کد خبر : 463
تاریخ انتشار : سه شنبه ۳ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۶

استفاده انتخاباتی نگاهداری از رسانه مرکز پژوهش‌های مجلس

استفاده انتخاباتی نگاهداری از رسانه مرکز پژوهش‌های مجلس
با بررسی صفحه ایسنتاگرام مرکز پژوهش های مجلس متوجه خواهیم شد که در ۱۵ پست آخر این صفحه ۱۴ پست آن به بابک نگاهداری، رئیس مرکز پژوهش ها پرداخته است.

به گزارش پایگاه خبری ونیزان؛به نقل از خبرنامه دانشجویان ایران، سال گذشته بود رهبر انقلاب در دیدار با نمایندگان مجلس از عملکرد مرکز پژوهش های مجلس گلایه کردند و گزارش های اخیر این مرکز را دلگرم کننده نخواندند و بر تقویت بنیه کارشناسی این مرکز تاکید کردند.

مرکز پژوهش هایی که ایشان در سال های گذشته از آن تعریف کردند. رهبر انقلاب اسلامی در خصوص مرکز پژوهش ها بیان داشتند: یک مسئله این است که بنیه‌ی کارشناسی مجلس را تقویت کنید. من راجع به مرکز پژوهشها یکی دو سال، دو سه سال پیش از این یک صحبتی کردم و از آن تمجید کردم؛ مرکز پژوهشها بسیار مهم است. هر چه میتوانید مرکز پژوهشها را تقویت کنید؛ یعنی بایستی هم در مرکز پژوهشهای مجلس، هم در کمیسیون‌های تخصّصی، کارِ کارشناسی به طور قوی انجام بگیرد؛ یعنی بنیه‌ی کارشناسی مجلس باید افزایش پیدا کند. این یکی از مسائل بسیار مهم است. من البتّه حالا خیلی خاطرم جمع نیست امّا گزارشهایی که از مرکز پژوهشها اخیراً به دست ما میرسد، خیلی گزارشهای دلگرم‌کننده‌ای نیست.

بابک نگاهداری از ابتدای شروع به کار در مرکز پژوهش های مجلس سعی در انسجام بخشی ساختار بهم ریخته مرکز داشت و در نهایت موفق شد ساختار مرکز را با اندکی تغییر به پیش از دوره زاکانی باز گرداند. اما فقدان نقشه راهبردی و عدم توجه به برنامه تحولی موجب شده است که مرکز پژوهش ها به سرنوشت مجموعه هایی دچار شود که پیشتر نگاهداری مسئول آنها بوده است. یعنی مدیریت روزمره راکد و فاقد ویژگی های تحولی!

نقش آفرینی مرکز پژوهش های مجلس در بزنگاه ها در دوره ریاست نگاهداری به شدت افت کرده است، بطوری که این مرکز فاقد تحلیلی منسجم در ماجرای حذف ارز ۴۲۰۰ بود و پویایی این مرکز در این چند ماهه کاهش یافته است. گزارش های مرکز در دوره اخیر به دلیل عدم توجه مرکز به مسائل اصلی کشور از کیفیت لازم برخوردار نیست. حضور کارشناسان این مرکز نیز در رسانه ها به شدت کاهش پیدا کرده است.

اخیرا نیز شاهد ثبت نام و حضور بابک نگاهداری، رئیس مرکز پژوهش های مجلس در انتخابات آینده هستیم که حدود 40 روز دیگر این انتخابات برگزار خواهد شد. اما در حالی که مسئولین نباید از جایگاه خود برای انتخابات آینده سواستفاده کنند ولی در این رابطه شاهد سواستفاده نگاهداری از رسانه و شبکه های اجتماعی مرکز پژوهش ها در راستای تبلیغ خود 40 روز مانده به انتخابات هستیم.

از این رو در ادامه به بررسی صفحه ایسنتاگرام مرکز پژوهش های مجلس می پردازیم.

با بررسی صفحه اینستاگرام مرکز پژوهش ها مشخص می شود که در 15 پست آخر این صفحه 14 پست آن به بابک نگاهداری، رئیس مرکز پژوهش ها پرداخته است و در چند مورد نیز مستقیما به انتخابات پیش رو از زبان رئیس مرکز پژوهش ها می پردازد که در تصویر زیر مشاهده می کنید.

این درحالی است که با بررسی پست های قبل تر صفحه اینستاگرام مرکز پژوهش ها نشان می دهد که این صفحه بیش از آنکه به مطالب غیرکارشناسی مانند گزارش تصویری همایش ها و سخنان سیاسی رئیس مرکز بپردازد به موضوعات کارشناسی و مسائل و مطالبات روز کشور می پرداخت که در تصویر زیر مشاهده می کنید.

آش آنقدر شور می شود که اگر به پست های منتشر شده بیشتر توجه کنیم مشاهده می شود که درواقع این پست های صفحه شخصی بابک نگاهداری است که به صورت جفت شده در هردو صفحه یعنی صفحه شخصی نگاهداری و مرکز پژوهش ها منتشر می شود.

جالب اینجاست پست های منتشر شده با نام دکتر بابک نگاهداری در بالای پست انتشاری و با آدرس صفحه شخصی وی در پایین صفحه منتشر می شوند.

حال سوال پیش می آید که چرا آقای رئیس در گذشته با صفحه مرکز پژوهش ها پست مشترکی منتشر نمی کرد و در ماه های منتهی به انتخابات یادشان آمدکه می شود با رسانه رسمی مرکز پژوهش ها مطالب خود را مشترک منتشر کنند؟

البته نگاهداری تجربه چندانی با حوزه قانون گذاری و حکمرانی ندارد و این اولین حرکت سیاسی رئیس مرکز پژوهش های مجلس نیست چرا که در گذشته نیز حرکات سیاسی نیز از این مرکز دیده شده است به نحوی که مرکز پژوهش ها سیاسی کاری را به جای کار کارشناسی در دستور کار خود قرار داده است. اعلام نظر مرکز پژوهش ها در خصوص طرح موسوم به صیانت از فضای مجازی در قالب یک نامه اداری بدون رعایت آیین نامه پژوهشی مرکز که آن هم اول توسط رسانه ها منتشر شد و سپس به دست کمیسیون مشترک رسید صدای بسیاری از نمایندگان و پژوهشگران را در آورد. زیرا ریاست مرکز به جای کار کارشناسی صرفا منعکس کننده نظرات طیف سیاسی حامیان رئیس مجلس بود.

در مجموع به نظر میرسد کت ریاست مرکز پژوهش ها برای نگاهداری بزرگ باشد. هیات رئیسه مجلس باید با آسیب شناسی عملکرد مرکز پژوهش های مجلس به دنبال یک فرد پخته و دارای جایگاه در بین جامعه علمی و رجال سیاسی کشور باشد که دارای تجربه های مدیریتی موفق و تحول گرا باشد‌‌.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.