کد خبر : 6803
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۲۷ دی ۱۴۰۳ - ۷:۴۳

تاجیکستان، نخستین سفر دوجانبه پزشکیان به منطقه اوراسیا

تاجیکستان، نخستین سفر دوجانبه پزشکیان به منطقه اوراسیا
سفیر جمهوری اسلامی ایران در تاجیکستان با اشاره به اولین سفر رسمی دوجانبه رئیس‌جمهور به کشورهای منطقه اوراسیا، گفت: روابط، مناسبات و همکاری سیاسی ۲ کشور در همه عرصه‌ها چه در سطح دوجانبه، منطقه‌ای و بین‌المللی در سطح بسیار خوب و رو به رشدی قرار دارد.

به گزارش پایگاه خبری ونیزان؛ به نقل از ایسنا، ایران و تاجیکستان به دلیل اشتراکات فرهنگی و تاریخی همواره پس از استقلال این کشور روابط تنگاتنگی با یکدیگر داشته‌اند، تا جایی که در سال‌های اخیر روابط اقتصادی ۲ کشور با اجرای پروژه‌های مهمی مانند احداث تونل استقلال و همچنین آغاز عملیات ساخت سد و نیروگاه و تعاملات گسترده تجار ۲ کشور در مسیر رشد قرار گرفته است.

همچنین همکاری‌های دوجانبه ایران و تاجیکستان در ابعاد مختلف به تقویت روابط و توسعه مناسبات در تمامی عرصه‌ها منجر شده است.

شهریور ماه سال ۱۴۰۰ شهید «سید ابراهیم رئیسی» سفری به دوشنبه داشت و علاوه بر انجام یک سفر دوجانبه در نشست سران کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای نیز شرکت کرد.

شرکت در نشست سازمان همکاری شانگهای که به عنوان اولین حضور ایران در قالب عضو اصلی این سازمان بود، درواقع با حمایت دولت تاجیکستان و موافقت سایر اعضای سازمان همکاری شانگهای، درخواست تبدیل عضویت ایران از جایگاه ناظر در این سازمان به عضویت اصلی مورد پذیرش قرار گرفت.
دیدارهایی در تهران و نیویورک

در سال جاری نیز «مسعود پزشکیان» رئیس‌جمهوری اسلامی ایران و «امامعلی رحمان» رئیس‌جمهور تاجیکستان ۲ بار با یکدیگر دیدار داشته‌اند؛ نخستین بار زمان حضور امامعلی رحمان برای شرکت در مراسم تحلیف رئیس‌جمهور بود که در جریان این دیدار پزشکیان، این سفر را نشانه‌ای از عمق دوستی، صمیمیت و نزدیکی‌های ۲ ملت دانست و تصریح کرد: تاجیکستان کشور هم‌زبان ماست و امیدوارم با تکیه بر این وجه اشتراک بتوانیم همکاری‌های متقابل را در عرصه‌های مختلف گسترش دهیم.

رحمان نیز در این دیدار ایران را شریک و دوستی بسیار مهم برای ایران توصیف کرد و اظهار داشت:‌ ایران و تاجیکستان میراث‌دار مشترک تمدن و فرهنگی باستانی و درخشان هستند که نوروز فقط یکی از جلوه‌های زیبای آن است.

همچنین روسای جمهور ۲ کشور در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک نیز دیدار داشتند؛ پزشکیان در این دیدار روابط ۲ کشور را ممتاز و متکی بر پیوندهای عمیق تاریخی و خویشاوندی توصیف و تصریح کرد: ما خواهان توسعه و گسترش تعاملات و ارتباطات علمی، فرهنگی، اقتصادی و امنیتی با تاجیکستان هستیم.

رحمان نیز با تجلیل از مواضع پزشکیان در راستای ایجاد وحدت و همبستگی میان کشورهای اسلامی گفت: جمهوری اسلامی ایران به رغم فشارها و تحریم‌های ظالمانه به پیشرفت‌های چشمگیری دست یافته است و ما خواستار استفاده از تجربیات ایران و همچنین تقویت و تعمیق روابط در همه زمینه‌ها هستیم.
اولین سفر رسمی دوجانبه رئیس‌جمهور به کشورهای اوراسیا

«علیرضا حقیقیان» سفیر جمهوری اسلامی ایران در تاجیکستان در گفت‌وگو با ایسنا درباره اهمیت سفر رئیس‌جمهور به دوشنبه، گفت: تاجیکستان به عنوان کشور همزبان، هم‌فرهنگ، هم تبار و دارای اشتراکات عمیق تاریخی و تمدنی جایگاه بسیار مهم و ممتازی در سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران دارد. روابط، مناسبات و همکاری سیاسی ۲ کشور در همه عرصه ها چه در سطح دو جانبه، منطقه‌ای و بین‌المللی در سطح بسیار خوب و رو به رشدی قرار دارد.

این دیپلمات ایرانی همچنین درباره سطح تعاملات ۲ کشور به ویژه در ابعاد اقتصادی اظهار داشت: روابط تجاری و اقتصادی ۲ کشور طی سال‌های اخیر همواره رو به گسترش بوده و در حال حاضر نسبت به سه سال گذشته حدود پنج برابر افزایش داشته است.

حقیقیان افزود: در حوزه صادرات و خدمات فنی و مهندسی، شرکت‌های بزرگ و توانمند ایران در اجرای پروژه های زیرساختی کوچک و بزرگ تاجیکستان همچون پروژه سد و نیروگاه راغون نقش پررنگ و برجسته‌ای دارند.

او همچنین گفت: سفر جناب آقای پزشکیان رئیس‌جمهور کشورمان به تاجیکستان بنا بر دعوت رسمی همتای تاجیک وی، انجام خواهد شد. این سفر اولین سفر رسمی دوجانبه رئیس‌جمهور به کشورهای منطقه اوراسیاست.
برنامه سفر رئیس‌جمهور به دوشنبه

سفیر ایران در تاجیکستان با اشاره به برنامه سفر رئیس‌جمهور به این کشور گفت: در این سفر علاوه بر دیدار و گفت‌وگو با جناب امامعلی رحمان رئیس‌جمهور تاجیکستان، با نخست‌وزیر، روسای مجلس نمایندگان و مجلس ملی نیز دیدار و گفت‌وگو خواهند کرد.

او تصریح کرد: در این سفر قرار است حدود ۲۰ سند همکاری در حوزه‌های اقتصادی، کشاورزی، علمی و پژوهشی، محیط زیستی، فناوری‌های نوین، منطقه آزاد اقتصادی چابهار به امضا برسد.

حقیقیان در پایان بیان کرد: از دیگر برنامه‌های‌ مهم این سفر برگزاری همایش مشترک تجاری، اقتصادی و گردشگری با مشارکت حدود ۳۰۰ نفر از تجار و صاحبان صنایع ۲ کشور است که این رویداد می‌تواند نقش مهمی در تسریع رشد مناسبات اقتصادی ۲ کشور داشته باشد.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.