کد خبر : 5163
تاریخ انتشار : دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ - ۷:۴۵

۷۳ درصد مبتلایان HIV در گروه سنی ۲۰ تا ۴۵ سال/تغییر الگوی انتقال بیماری در کشور

۷۳ درصد مبتلایان HIV در گروه سنی ۲۰ تا ۴۵ سال/تغییر الگوی انتقال بیماری در کشور
رئیس مرکز تحقیقات ایدز ایران با اشاره به تغییر الگوی انتقال بیماری HIV در کشور، گفت: متاسفانه برخی از محرک‌های روانگردان همچون ماری‌جوآنا و آمفتامین به دلیل اختلال شناختی و رفتاری و همچنین افزایش میل جنسی سبب قرار گرفتن افراد در معرض رفتارهای پرخطر جنسی می‌شوند و همین امر انتقال HIV را بشدت افزایش می‌دهد.

به گزارش پایگاه خبری ونیزان؛ به نقل از ایسنا، دکتر لادن عباسیان – فوق تخصص بیماری‌های عفونی و رئیس مرکز تحقیقات ایدز ایران با اشاره به وضعیت مبتلایان به ویروس ایدز (HIV) در ایران اظهار داشت: طبق آخرین آمار ۱۴۰۳، تست اچ آی وی ۲۴ هزار و ۷۶۰ نفر مثبت شده است اما تخمین زده می‌شود که ۴۴ هزار نفر HIV مثبت داشته باشند.

عباسیان البته می گوید که همواره فاصله‌ای بین افرادی که شناسایی و تخمین زده می‌شود، وجود دارد؛ به عبارت دیگر حدود ۵۶ درصد افرادی که تخمین زده می‌شود HIV مثبت دارند و هرچه این فاصله را به هم نزدیک‌تر کنیم، بدین معنا است که در بحث کنترل HIV موفق‌تر عمل کرده‌ایم.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران می‌گوید که ۱۹ درصد از ۲۴ هزار و ۷۶۰ نفری که HIV مثبت دارند را زنان تشکیل می‌دهند و این درصد در آمار شش ماهه نخست سال ۱۴۰۳ به ۳۲ درصد می‌رسد؛ بنابراین الگوی انتقال HIV که قبلا در مردان بوده الان زنان را نیز شامل شده است.

به گفته او، ۷۳ درصد از ۲۴ هزار و ۷۶۰ نفری که تست HIV مثبت داشته‌اند را گروه سنی ۲۰ تا ۴۵ سال تشکیل می دهند. بنابراین باید این گروه سنی هدف اصلی اطلاع رسانی و تشخیص ها باشند.

بنابر اعلام وزارت بهداشت، عباسیان هشدار داد که راه های انتقال HIV از طریق روابط جنسی افزایش یافته است و در همین خصوص توضیح می دهد: ۲۸ درصد از ۲۴ هزار و ۷۶۰ نفری که تست HIV مثبت داشته‌اند، از طریق روابط جنسی به این ویروس مبتلا شده اند و این درصد در آمار شش ماهه نخست ۱۴۰۳، به ۶۵ درصد می رسد. بنابراین تغییر الگوی ابتلا را شاهد هستیم.

رئیس مرکز تحقیقات ایدز ایران گفت: در آمار کلی ۵۳ درصد افرادی که مبتلا به HIV مثبت هستند را مصرف کنندگان به مواد مخدر تشکیل می دهند و فقط ۱۰ درصد از مبتلایان در آمار شش ماهه نخست ۱۴۰۳، اعتیاد تزریقی داشته‌اند و این نشان می دهد برنامه های کنترلی و کاهش آسیب ما در گروهی که اعتیاد تزریقی داشته اند، موفق بوده است.

برچسب ها : ، ،

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.