توصیههایی درباره سرطان سینه به زنان جوان
به گزارش پایگاه خبری ونیزان؛ به نقل از ایسنا، گزارشی تحت عنوان «حقایق و ارقام سرطان پستان ۲۰۲۴-۲۰۲۵» یک همراه آموزشی برای «آمار سرطان سینه، ۲۰۲۴» است، مقاله ای که در CA: مجله سرطان برای پزشکان منتشر شده است.
سرطان سینه دومین عامل مرگ ناشی از سرطان در زنان است و بعد از سرطان ریه در رتبه دوم قرار دارد. با این حال، نرخ کلی مرگ و میر آن از سال ۱۹۸۹ میلادی به دلیل پیشرفت در درمان و تشخیص زودهنگام، ۴۴ درصد کاهش یافته است.
ارقام جدید همچنین نشان میدهد تفاوتهای نژادی و قومی قابل توجهی در مورد این بیماری وجود دارد. به عنوان مثال، در طول ۳۰ سال گذشته هیچ تغییری در میزان مرگ و میر زنان بومی آمریکا که به این سرطان مبتلا شدهاند، وجود نداشته است.
همچنین زنان سیاهپوست ۵ درصد کمتر از زنان سفیدپوست مبتلا میشوند اما ۳۸ درصد بیشتر در معرض خطر مرگ ناشی از این سرطان هستند.
دکتر «لورا کالینز»، استاد دانشکده پزشکی هاروارد در مصاحبهای در مورد یافتههای این گزارش اطلاعاتی ارائه داده است که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت.
آیا چیزی در آخرین گزارش، شما را شگفتزده کرد؟
بخشی از گزارش که سرفصل خبرها را جلب کرد، افزایش بروز سرطان سینه در زنان جوان بود. دیدن دادههای جمعآوری شده در این گزارش قابل تامل بود.
مردم در مورد این بیماری باورهای زیادی دارند. مطمئناً تغییراتی در سبک زندگی وجود دارد که میتواند بر بروز سرطان سینه تأثیر بگذارد، مواردی مانند به تعویق انداختن بچهدار شدن به مراحل بعدی زندگی، افزایش نرخ چاقی و پیادهروی و تحرک کمتر در افراد. ما میدانیم که ورزش از ما در برابر بسیاری از انواع سرطانها محافظت میکند.
با این وجود عوامل محیطی دیگری هم وجود دارند که کمتر در مورد آنها مطمئن هستیم و باید بیشتر مورد بررسی قرار بگیرند. نگرانی اخیری که مردم به چالش کشیده است، میکروپلاستیکها هستند. این مواد شیمیایی در همه جا وجود دارند و مشخص شده است که ما نیز آنها را مصرف میکنیم. بنابراین ما باید بفهمیم که آنها چه آسیبی میزنند و چگونه میتوانیم از آنها اجتناب کنیم.
در حالی که نرخ ابتلا برای زنان جوان در حال افزایش است، به نظر میرسد نرخ کلی افزایش موارد سرطان سینه نسبتاً ثابت است. اکنون سوال این است که آیا پیشرفت کردهایم یا باید نگران باشیم؟
سرطان سینه همچنان یکی از سرطانهای پیشرو در میان زنان و عامل مرگ و میر ناشی از سرطان در آنهاست اما مطمئناً با معرفی گسترده ماموگرافی غربالگری، تشخیص در مراحل اولیه افزایش یافته است.
به دلیل پیشرفت در تشخیص، درمان و درک بهتر انواع مختلف سرطان سینه که زنان به آن مبتلا میشوند، شاهد کاهش در میزان سرطان سینه بودیم. ما شاهد کاهش نرخ مرگ و میر بودهایم. ما شاهد کاهش بروز این بیماری در دهه ۲۰۰۰ بودیم اما اکنون دوباره شاهد افزایش آهستهای هستیم که این افزایش به طور چشمگیری در زنان جوان وجود دارد.
زنان جوانی که به سرطان سینه مبتلا میشوند، با چه چالشهای دیگری برای تشخیص و مراقبت از خود مواجهاند؟
از آنجا که ما معمولا سرطان سینه را سرطان زنان مسنتر و زنان یائسه میدانیم، وقتی زنان جوان با توده پستان مراجعه میکنند، این تمایل وجود دارد که فکر کنند این یک چیز خوشخیم است و احتمال سرطانی بودن آن بسیار کم است. اغلب اینطور است – احتمال اینکه تومور خوش خیم باشد تا بدخیم، بسیار بیشتر است.
اما آنچه این گزارش به ما می گوید این است که نمیتوانیم این موارد را نادیده بگیریم. ما نمیتوانیم این فرض را داشته باشیم که در زنان جوانتر چیزی برای نگرانی وجود ندارد. این گزارش باید باعث افزایش آگاهی شود؛ اینکه ما باید مطمئن شویم که اگر یک زن جوان با یک ناهنجاری مراجعه کند، پیگیری سریع با اقدامات لازم برای تشخیص خوش خیم یا بدخیم بودن توده، ضروری است.
اگر توده بدخیم باشد، میتوان به سرعت بیمار را برای دریافت مراقبتهای مناسب ارجاع داد. مهم است که درمان را به تعویق نیندازیم.
توصیه در مورد آگاهی از سرطان سینه و اینکه چگونه زنان میتوانند از خود محافظت کنند؟
به گزارش نشریه تخصصی «مدیکال اکسپرس»، گروه ویژه خدمات پیشگیرانه ایالات متحده، سن غربالگری دوسالانه را از ۵۰ به ۴۰ سال کاهش داد. اگر کمتر از ۴۰ سال دارید، دانستن اینکه آیا سابقه خانوادگی سرطان سینه دارید یا خیر، بسیار مهم است زیرا ممکن است استعداد ژنتیکی بیشتری برای ابتلا به سرطان داشته باشید. مشورت کردن با یک متخصص میتواند در این زمینه کمک کننده باشد.
سپس دانستن سایر عوامل خطر، مانند اینکه آیا در مراحل بعدی زندگی بچهدار میشوید، سطح ورزش، وزن و مواردی از این قبیل عواملی هستند که شما و ارائه دهنده مراقبتهای بهداشتیتان باید در غربالگری در نظر بگیرید.
اگر در سینه خود احساس ناهنجاری میکنید، حتما با پزشک خود در مورد آن صحبت کنید. از آنجایی که ما شاهد افزایش سرطان سینه در زنان جوان هستیم، مهم است که از خودتان محافظت کنید تا مطمئن شوید که معاینه یا مراقبتهای بهداشتی به تأخیر نمیافتند.
برچسب ها :بيماري ، زنان ، سرطان ، سرطان سینه
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0